(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2018)
Вивчено колоїдно-хімічні закономірності сорбції паладію (ІІ) на фітосорбенті. Показано, що фітосорбент виявляє хороші кінетичні властивості та має високу сорбційну ємність щодо паладію (ІІ).Отримані залежності найкраще описуються кінетичною моделлю псевдодругого порядку та моделлю рівноважної адсорбції Ленгмюра.