(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2018)
Запропоновано спосіб ідентифікації ковбасних виробів та визначення масового вмісту в них соєвих продуктів із використанням електронного носа та ймовірнісної нейронної мережі. Оптимізовано архітектуру нейронної мережі для дискримінації зразків за параметрами електронного носа: Si (надійність класифікації становить 95,8% за значень параметра згладжування σ=3,6–54,0) та ΔFimax (100% точність ідентифікації за значень σ=0,2–1,0).