(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2018)
Описано методики синтезу триазолвмісних аналогів основ Шиффа, а саме Salen та Vanen. Порівняно з уже існуючими лігандами, синтезовані сполуки містять однакові донорні вузли, мають подібну планарну будову та аналогічні координаційно-хімічні властивості. Проте на відміну від згаданих вище основ Шиффа, отримані сполуки відзначаються хімічною стабільністю. Нові ліганди потенційно здатні утворювати координаційні сполуки із каталітичними, сенсорними та ін. властивостями.