(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2018)
Описано методики синтезу комплексів міді(ІІ) із 3-(2-піридин)-5-метил-1Н-1,2,4-триазолом. Показано, що структура отримуваних координаційних сполук значною мірою залежить від співвідношення метал–ліганд та наявності триетиламіну. Було синтезовано два моноядерних та одну біядерну координаційні сполуки. Їхню будову встановлено методом рентгеноструктурного аналізу.