(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2017)
Виповнюється 100 років із дня народження видатного хіміка-органіка, відомого фахівця в області хімії гетероциклічних сполук, заслуженого діяча науки та техніки, лауреата Державної премії України, академіка НАН України, доктора хімічних наук, професора Федора Семеновича Бабичева (28.02.1917 — 28.04.2000). Усе творче життя, педагогічна й адміністративна діяльність Ф.С. Бабичева пов’язана з хімічним факультетом Київського державного університету імені Т.Г. Шевченка, студентом якого він став у 1936 році та закінчив його в 1944 році. У стінах цього університету він пройшов шлях від студента, завідувача хімічного складу до декана факультету.