(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2017)
Досліджено залежність активності нанесених на Al2O3 Co-Ni-каталізаторів, що були синтезовані різними способами, у реакції метанування СО2. Найвищу активність показали каталізатори, отримані методом розкладанням нітратів. Зразки зі збагаченою кобальтом активною фазою: Со60Ni40, Со80Ni20 та Со100 перетворюють CO2 на 100% до СН4 за температури нижче 300°C. ТД аналіз стану поверхні активного Со80Ni20/Al2O3 зразка, одержаного нітратним способом, показує, що перебіг реакції метанування відбувається через утворення проміжної СНО* сполуки.