(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2017)
Синтезовано сполуки складу Tl2-xBixSr2Can-1CunOy (n = 2, 3; 0 ≤ x ≤ 0,5) методом твердофазного синтезу. Проведено рентгенофазовий аналіз та вимірювання електрофізичних властивостей зразків з різним складом. Визначено область гомогенності та досліджено зміну параметрів елементарної комірки. Розмір та форму частинок, що входять до складу кераміки, досліджували за допомогою скануючої електронної мікроскопії. Встановлено, що електрофізичні властивості надпровідників з додаванням бісмуту погіршуються, температура переходу до надпровідного стану зменшується.