(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2017)
Досліджено газочутливі властивості напівпровідникових сенсорів на основі SnO2-Sb2O5 з різним вмістом СеО2. Встановлено екстремальний характер залежності чутливості сенсора від потужності його нагрівача. Mаксимум чутливості сенсорів відповідає потужності в діапазоні 0,35-0,4 Вт. Сенсори з найвищою чутливістю (γ=6.5) виготовлено просочуванням нанорозмірного SnO2-Sb2O5 розчином CeCl3 з концентрацією 1,0·10-2 М.