(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2017)
Шляхом взаємодії 3-(4-нітрофеніл)- та 3-гетарил-2-імінокумаринів з алкілюючими агентами різної природи одержанно великий набір 2-(гет)арил-3-(2-алкоксифеніл)акрилонітрилів. Здійснено відновлення активованого подвійного зв’язку акрилонітрильного фрагменту за допомогою борогідриду натрію та показано, що дана реакція може супроводжуватися відновленням естерної групи до спиртової у випадку естеру [2-(2-R-2-ціановініл)фенокси]оцтової кислоти.