(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2016)
Отримано нові фоточутливі полімерні плівкові композити на основі нефотопровідного полівінілбутиралю з часточками гетерометалічних сполук Cu(II)/Mo(VI) на основі аніона Страндберга. Досліджено фотопровідні властивості композитів при їх опроміненні в області поглинання комплексів. Встановлено зростання фотоструму і зменшення його енергії активації при використанні комплексів з меншою жорсткістю полімерних ланцюгів. Результати пояснюються впливом структурної жорсткості фрагментів комплексів на транспорт нерівноважних носіїв заряду по цим фрагментам.