(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2015)
Проведено модифікування активованого вугілля кислотними групами та отримано гетерогенні каталізатори кислотно-основних реакцій. Досліджено каталітичну активність синтезованих матеріалів в реакції дегідратації етилового та метилового спиртів. Вивчено вплив попередньої окиснювальної обробки на активність отриманих зразків.