(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2015)
Одержанo сорбент на основі силікагелю послідовно модифікованого полігексаметиленгуанідином та ксиленоловим оранжевим. Досліджено закономірності сорбції та десорбції ванадію(V) на отриманому сорбенті в статичному та динамічному режимах. Показано перспективність використання сорбенту для визначення ванадію(V) спектрофотометричним методом.