(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2015)
Запропоновано нову непряму методику спектрофотометричного визначення тіоціанат-іонів, яка базується на їх окисненні відомим надлишком хлорату(I) з наступним фотометруванням продукту окиснення N,N,N’,N’-тетраетилбензидину при 475 нм. Межа виявлення тіоціанату (за 3-критерієм) дорівнює 0,12 мг/дм3. Лінійність градуювального графіку зберігається в діапазоні 0,4–4,0 мг/дм3, sr ≤ 0,04, n = 7.