(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2015)
На основі нових лігандів енамінонітрильного типу HLA-E синтезовано координаційні сполуки (КС) складу М(LA-Е)2, де М = Cu2+, Co2+, Zn2+ та Ni2+. Склад та будову КС встановлено за елементним аналізом та методами ІЧ спектро-скопії та ПМР. Для лігандів та комплексів на їх основі досліджено спектри поглинання в УФ-діапазоні, а також спектри флуоресценції та збудження флуоресценції в розчинах при кімнатній температурі.