(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2015)
Встановлено, що реакція α-азоліл-2-гідроксиацетофенонів з хлорацетилхлоридом в ацетонітрилі в присутності піридину приво- дить до 2-хлорометил-3-азолілхромонів, тоді як α-(2-піридил)- та α-(2-хіноліл)- похідні утворюють продукти внутрішньомолекулярної циклізації з анелюванням індолізинового або піролохінолінового циклу до хромонового ядра.