(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2014)
Порівнянням інтенсивності флуоресценції фосфоровмісних дендримерів з термінальними бензальдегідними, хлорбензеновими і β-дикетонатними групами показано, що покращення флуоресцентних властивостей дендримеру відбувається за рахунок приєднання до його поверхні β-дикетонатних функціональних груп. Серед всіх досліджених дендримерів найвищою флуоресценцією характеризується фосфоровмісний дендример з термінальними β-дикетонатними групами четвертої генерації, що обумовлює перспективність його використання як флуоресцентного наномаркера.