(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2014)
Досліджено вплив аніонів мінеральних кислот (сірчаної, соляної та азотної) на перебіг ферум(ІІІ)-нітрито-тіоціанатної реакції, що каталізується йодид-іонами. Встановлено, що швидкість перебігу реакції корелює з комплексоутворючою дією аніонів до феруму(ІІІ). Виявлено умови перебігу каталітичної реакції за кімнатної температури.