(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2014)
Отримано три типи активованого вугілля, модифіковані (трихлорацетил)фосфорамід дихлоридом Cl3C-C(O)N(H)P(O)Cl2. За допомогою потенціометричного титрування та ІЧ-спектроскопії виявлено утворення нових поверхневих груп, що містять рухливі протони на всіх досліджуваних зразках. Пориста структура отриманих матеріалів досліджена методом адсорбції-десорбції азоту. Вивчені сорбційні властивості отриманих сорбентів по відношенню до йонів Cu(II) та La(III).