(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2014)
Твердофазним методом синтезовано серію зразків ВТНП кераміки складу (Pb1-уCuу)Sr2(Y1-хCaх)Cu2O7-δ, (Pb1212) 0£ x £ 0,3). Досліджено залежність параметрів кристалічної гратки системи від ступеня заміщення х. Резистивні вимірювання зразків даної системи в інтервалі температур 77–300 К показали, що надпровідний перехід при температурі вище 77 К не спостерігається.