(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2013)
Досліджено кінетику газофазного бромування активованого вугілля в температурному інтервалі 200–500ºС. Показано, що бромування активованого вугілля парами Br2 забезпечує прищеплення до 20–25 мас.% (2,5–3,1 ммоль/г) брому. Встановлено, що оптимальним температурним інтервалом бромування для одержання хемосорбованого брому є 300–500°С. Отримано кінетичні параметри бромування для дослідженого температурного інтервалу.