(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2010)
Вивчено вплив білків на параметри фазоутворення у розчинах додецилсульфату натрію. Встановлено зміну температури фазоутворення та об’єму міцелярної фази при значеннях рН близьких до ізоелектричної точки білку. Знайдені ефективні значення ізоелектричної точки овальбуміну в присутності поверхнево-активних речовин різного типу. Показано зменшення значення ізоелектричної точки білку у присутності саліцилової кислоти при сталості параметрів фазоутворення. Запропоновано умови міцелярно-екстракційного вилучення білків з поверхонь різної природи.