(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2010)
Вивчено вплив складу водно-ацетонітрильного елюенту, його кислотності та швидкості потоку рухомої фази на розділення компонентів безалкогольних напоїв методом оберненофазової високоефективної рідинної хроматографії. В оптимальних умовах розділення, при об’ємному співвідношенні ацетонітрил – ацетатний буферний розчин (pH 4,8) 12,5:87,5 з витратами рухомої фази 80 мкл/хв досліджені зразки чаю "Граф Грей", "Принцеса Нурі" та кави "Acteca", "Alescado","Chibo exclusive", "Grand", "Nescafe Classic" на вміст кофеїну.