(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2010)
Синтезовано сполуки загального складу La1-3xLixSr2xCoO3-δ (0≤x≤0,33;). За результатами рентгенофазового аналізу встановлено межі існування твердих розчинів в системі La – Li – Sr – Co – O, побудовано концентраційні залежності параметрів кристалічної комірки від ступеня заміщення. Знайдено кореляцію між величиною кисневої нестехіометрії та структурними характеристиками цих оксидних матеріалів. Досліджено їх електрофізичні властивості.