(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2010)
За допомогою квантовохімічного моделювання просторової та електронної будови вперше проведено оцінку реакційної здатності нітронів, що містять п’ятичленні та шестичленні гетероцикли, та їх координаційних сполук з Cu2+ у реакціях 1,3-диполярного циклоприєднання. Передбачається вища реакційна здатність комлексів металів з п’ятичленними С-гетерилнітронами у порівнянні з некоординованими лігандами.