(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2010)
Вивчено міцелярну екстракцію ртуті з карбоновими кислотами у фази неіонних ПАР Triton X-100 та Triton X-100 при температурі помутніння. Встановлено оптимальні умови міцелярно-екстракційного вилучення металу. Розроблено методику атомно-абсорбційного визначення ртуті в природних водах з попереднім міцелярно-екстракційним концентруванням в присутності капринової кислоти та октиламіну.