(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2009)
Твердофазним методом з попереднім одержанням прекурсору синтезовано керамічні матеріали складу Bi2+xSr2‑xCaCu2O8+d (0£х£0,1) та Bi2-xSr2Ca1+хCu2O8+d (0£х£0,2). Досліджено область гомогенності, структурні та електрофізичні характеристики, кисневу нестехіометрію систем від ступеня заміщення х та температури переходу у надпровідний стан Тс. Показано, що зміна величини кисневого індексу не призводить до зміни структури кристалічної гратки і практично не змінює критичну температуру.