(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2007)
Удосконаленим методом ізопериболічної калориметрії визначено термохімічні властивості розплавів системи Al-Si. Встановлено, що одержані дані корелюють із достовірними літературними парціальними і інтегральними ентальпіями змішування. За власною розробленою методикою змодельовані термодинамічні властивості рідких сплавів з використанням координат лінії ліквідусу діаграми стану системи Al-Si. Показано, що змодельовані і експериментальні результати добре узгоджуються між собою.