(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2007)
Ентальпії змішування в подвійних розплавах La–Pd та Ce–Pd були досліджені методом калориметрії при температурі 1850 К в усій області концентрацій. Ентальпії змішування в розплавах La–Pt та Ce–Pt досліджувались в області складів до 35 ат. % платини. Виявлені надзвичайно великі екзотермічні ефекти змішування. Мінімальні значення інтегральної ентальпії змішування становлять –87,3 ± 3,9 кДж/моль при вмісті Pd 64 ат. % в розплавах La–Pd та –96,0 ± 3,8 кДж/моль при вмісті Pd 63 ат. % в розплавах Ce–Pd.