(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2008)
Отримано кількісні результати аналізу на вміст металів у зразках об’єктів навколишнього середовища в Китаї та Індії в місцях переробки відходів електроніки. Виявлено високі рівні токсичних металів, що використовуються в секторі електроніки, у зразках пилу з робочих місць, ґрунтів навколо переробних цехів та в донних відкладах водних об’єктів. Надзвичайно високі концентрації зафіксовані для свинцю, олова, міді та кадмію. Концентрації барію, хрому, кобальту, золота, ртуті, нікелю, срібла й цинку були також відносно високими в багатьох зразках.