(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2008)
Вивчено міцелярну екстракцію талію з краун-ефірами, карбоновими кислотами та азобарвниками у фази неіонних ПАР ОП-7 і неонолу АФ9-12 при температурі помутніння. Установлено оптимальні умови міцелярно-екстракційного вилучення металу. Створено передумови для розробки методики атомно-абсорбційного визначення талію(III) у природних водах з попереднім фенол-індукованим міцелярно-екстракційним концентруванням з 1-(2-тіазолоазо)-2-нафтолом.