(untitled) (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Хімія, 2008)
Синтезовано низку зразків складу YBa2Cu4O8±d, тверді розчини складу YxYBa2–xCu4O8±d (0.05£х£0.2) методами співосадження та керамічним. Досліджено характер зміни параметрів і симетрії кристалічних ґраток YxYBa2–xCu4O8 від складу. Визначено електропровідність синтезованих зразків. Показано, що надпровідний перехід при температурі вище 77 К у системах YxYBa2–xCu4O8±d спостерігається для всіх зразків.